Hoewel genever nog steeds de meest gedronken gedistilleerde drank in Nederland is, dreigt zij van die eerste plaats verdrongen te worden door buitenlandse producten als whisky, rum en vodka. Terwijl een goede genever helemaal niet onderdoet voor buitenlands gedistilleerd. Integendeel!

  Door Wie?

 • Fenny van Wees
 • Waar?

 • Driehoekstraat 10 1015 GL Amsterdam
 • Wanneer?

 • Maandag 7 en 21 januari 2019
 • Kosten

 • € 400,- (incl. BTW)
 • Cursusreglement

 • Bekijk hier

Een goed gemaakte traditionele genever is niet te versmaden, maar dan is het wel zaak te weten waar zo’n genever aan moet voldoen, hoe hij gemaakt wordt en hoe hij smaakt. Opleidingen genoeg waarin wijn, whisky of ander gedistilleerd de boventoon voeren, maar aan genever wordt nauwelijks aandacht besteed.

Fijndistillateur Fenny van Wees vindt het daarom hoog tijd om onze nationale trots genever uit de schaduw van buitenlands gedistilleerd te halen. In haar cursus Geneverschool leert ze je genever waarderen om dat wat het werkelijk is: een met liefde gemaakt product, dat in proeverijen de gemiddelde whisky glansrijk kan verslaan.

Cursusopzet

In twee interactieve lesdagen wisselen theorie en praktijk elkaar af. Fenny deelt haar kennis over de ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling van genever. Ze legt uit hoe een echte genever bereid hoort te worden en aan welke kwaliteitseisen deze moet voldoen (let wel: dit is geen cursus distilleren!). Daarnaast gaat ze uitvoerig in op de organoleptische beoordeling van genever, waarbij je uiteraard de gelegenheid krijgt om verschillende halffabrikaten en distillaten te ruiken en/of te proeven.

Je volgt deze cursus verspreid over twee maandagen, in de prachtige ambiance van A. van Wees distilleerderij De Ooievaar. De lesdagen beginnen om 9.45 en eindigen omstreeks 16.00. Het boek Distilleren. De kunst van het ruiken is je leidraad bij de lesstof. Na afloop van de cursus ontvang je een Certificaat van Deelname.

Cursusdagen, kosten en aanmelding

Bij voldoende belangstelling vindt de Geneverschool tweemaal per jaar plaats: eentje in de eerste helft en eentje in de tweede helft van het jaar. De eerstvolgende cursus staat gepland voor januari. Daarbij vallen de lesdagen op maandag 7 en maandag 21 januari 2019.

De kosten bedragen € 400,- (incl. BTW). Dat is inclusief het boek Distilleren. De kunst van het ruiken en aanvullend lesmateriaal. Ook de proeverijen, rondleiding en twee geheel verzorgde lunches zijn bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden voor de eerstvolgende cursus Geneverschool kan tot uiterlijk 15 december 2018, via onderstaand aanmeldingsformulier.